Rädda din timmerstuga i Dalarna - anlita oss för timmerrenovering

Dalarna har en lång tradition av timring som sträcker sig hela vägen tillbaka till medeltiden. Vissa timmerhus i Dalarna byggdes för nästan 800 år sedan. Det är en tradition som vi är stolta över och därför vill vi vara med och bevara den. Vi renoverar din timmerstuga och ditt timmerhus i Dalarna.

För att förlänga livslängden av ett timmerhus eller en timmerstuga i Dalarna kan en stock behöva bytas eller en stomme renoveras. Stockbyte, hissning och riktning, halvsulningar och byte av tak är vanliga arbeten som utförs vid timmerrenovering. Dala Timringsteknik AB utgår alltid från den befintliga byggnaden vid renovering för att skapa den bästa lösningen. 

Varför ska du renovera din timmerstuga i Dalarna?

Trots att timrade hus och stugor har lång livslängd så har underhållet ibland glömts bort och då kan byggnaden behöva rustas upp. En stock kan behöva bytas eller en stomme renoveras. Detta för att få nytt liv i timmerbyggnaden och förlänga livslängden ytterligare. Både din plånbok och Dalarnas kulturvärde mår bra av att vi hanterar timmerhus med aktning. Vi hjälper dig att bevara din timmerstuga i Dalarna och behålla den autentiska känslan. 


När stockar förmultnar försvinner skyddet mot kyla och fukt. Därför är stockbyte nödvändigt för att ditt timmerhus i Dalarna inte ska förmultna helt och hållet. Låt det inte gå så långt utan rädda din timmerstuga i Dalarna innan det är för sent!

Det finns många fördelar med att upprätta ett timmerhus i Dalarna och det vore dumt att inte ta hand om dessa byggnader, nya som gamla.

Hur går renoveringen till?

Det finns många olika typer av timmerrenovering i Dalarna. Nedan listar vi vanliga arbeten som utförs vid renovering av timmerhus och timmerstugor i Dalarna. 

 

  • Stockbyte – när en stock har skadats och behöver bytas ut.
  • Hissning och riktning av timmerhus – när ett hus behöver lyftas för att byta stockar.
  • Halvsulningar – är en form av lagning som innebär att enbart det yttre skiktet av en stock behövs byts ut. 
  • Byte av tak.

 

När vi på Dala Timringsteknik AB genomför timmerrenovering i Dalarna så utgår vi alltid från den befintliga byggnaden för att skapa den bästa möjliga lösningen för just ditt hus. Läs gärna mer om oss och våra tjänster. 

Bevara Dalatraditionen

Dalarnas långa tradition av vackra timmerhus är något som bör bevaras. Låt inte din timmerstuga i Dalarna förfalla, utan kontakta oss nu för ett kostnadsfritt hembesök inför timmerrenoveringen och få nytt liv i det gamla huset. 

Boka ett gratis hembesök i Dalarnas län

Är du intresserad av att bygga timmerhus i Dalarna? Vi på Dala Timringsteknik erbjuder dig nu ett kostnadsfritt platsbesök för att skräddarsy ditt kommande projekt.