Därför har våra timmerstugor från Dalarna ett fantastiskt inomhusklimat

Träets popularitet som byggmaterial ökar och det beror delvis på klimatfrågan men även för att det är vackert, naturligt och bidrar till en gemytlig livsmiljö. En timmerstuga i Dalarna som byggs av Dala Timringsteknik AB har god luftkvalitet, optimal luftfuktighet och en behaglig inomhustemperatur.

När du bygger en timmerstuga i Dalarna får du ett hus som kan lagra värme och fukt, vilket sparar energi. Det gynnar både klimatet och din ekonomi. Egenskaperna av träet gör att en timmerstuga i Dalarna har behaglig luft och optimal luftfuktighet.

Utmärkta värmeegenskaper

Timmerstugor består av massiva stockar som lagrar värme och fukt. Timret fördelar sedan ut värmen och fukten vilket jämnar ut temperaturvariationer. Det minskar behovet av att både värma upp och kyla ner huset. Med andra ord får du ett behagligt inomhusklimat samtidigt som du sparar energi. 


Hög luftkvalitet med optimal luftfuktighet

Timrets förmåga att andas gör att våra timmerstugor i Dalarna nästan alltid har en optimal nivå av luftfuktighet. När luftfuktigheten går utanför intervallet för optimal luftfuktighet (30–60%) ökar virus och bakterier samt mängden damm i inomhusluften. Träets förmåga blir som en naturlig air condition då det regelbundet sker ett luftutbyte genom trästommarna som andas. Det gör att luftfuktigheten blir jämnare under året då träet lagrar fukten under fuktiga årstider och återger den under torra årstider. Förutom att det är lättare att andas i ett trähus så menar vissa att lukten av virket har en lugnande effekt. 


I vårt artikel fördelar med att upprätta ett timmerhus i Dalarna kan du läsa om ytterligare fördelar med att upprätta och bo i en timmerstuga i Dalarna. 


Kontakta oss för ett gratis hembesök

Kontakta oss så berättar vi gärna mer om oss och om alla fördelar med att upprätta en timmerstuga i Dalarna. När du kontaktar oss erbjuder vi ett kostnadsfritt hembesök där vi gärna bollar idéer, berättar mer om våra tjänster och kommer med förslag för bygget av din framtida timmerstuga i Dalarna. 

Boka ett gratis hembesök i Dalarnas län

Är du intresserad av att bygga timmerhus i Dalarna? Vi på Dala Timringsteknik erbjuder dig nu ett kostnadsfritt platsbesök för att skräddarsy ditt kommande projekt.